• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Porady na temat organizacji udanych wesel i przyjęć.

By wydedukować, czym jest wino, trzeba rozróżnić skład jego elementów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się głównie z wody i cukrów, a także z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za bezwarunkowy skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca znaczącą część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, lecz zostawia inne intrygujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają pewien zakres degustacji wina, tak jak i towarzystwo garbników, jakie znajdują się w skórce winogron i można je uważać za naturalny konserwant, który zezwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Czytaj dalej

2. Sprawdź to

3. Dowiedz się więcej

4. Przeglądaj

5. Odwiedź stronę Jak rozwijać umiejętności programowania?

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.