MENU

Niepubliczne przedszkole Zakątek przedszkolaka w Łochowie

Głównym założeniem projektu było stworzenie nowoczesnej, kreatywnej i pozytywnie oddziałującej na dzieci przestrzeni do zabawy i nauki. Wspólnie z inwestorami chcieliśmy stworzyć miejsce, które zachęci dzieci do rozwinięcia wyobraźni, twórczej zabawy i nauki w swobodnej atmosferze. Ważnym aspektem było zaprojektowanie przestrzeni, która będzie mogła łatwo dopasować się do potrzeb dzieci i wychowawców. Sale sąsiadujące ze sobą zostały przedzielone systemem ścian mobilnych, które pozwalają na stworzenie dużej otwartej przestrzeni podczas uroczystości i zabaw przedszkolnych. Więcej zdjęć > Elementami łączącymi wszystkie sale są jednolite neutralne podłogi winylowo/dywanowe, drewnopodobne płyty meblowe na ścianach mobilnych i zabudowach, naturalna sklejka w stolikach i krzesełkach oraz jasnoszare ściany. Każda sala została zróżnicowana poprzez użycie mocnego akcentu kolorystycznego w zabudowie oraz mobilnych elementach wyposażenia. Więcej zdjęć > Zabudowy wykonane pod wymiar pozwoliły na maksymalne wykorzystanie miejsca na przechowywanie zabawek i akcesoriów plastycznych. Dodatkowo w salach dla najmłodszych zabudowa została zaprojektowana z myślą o stworzeniu dodatkowych miejsc zabaw: zjeżdżalnia, kąciki do zabawy oraz przytulne, tapicerowane miejsca do wypoczynku. Więcej zdjęć > W każdej sali zastosowaliśmy tapety magnetyczne, które świetnie spisują się jako miejsce do wystaw plastycznych, niektóre z nich zostały pomalowane farbą tablicową. Więcej zdjęć > Sala ze sceną powstała na życzenie inwestorów i jest głównym miejscem uroczystości przedszkolnych. Profesjonalne oświetlenie sceny, kotary na co dzień schowane w zabudowie, specjalne rolety stanowiące tło do scenografii , stworzyły profesjonalną scenę. Więcej zdjęć > Wolnostojące domki, stanowiące miejsce zabaw dzieci, zostały wykonane z płyt G/K wykończone na obrzeżach płytą laminowaną. Więcej zdjęć > Każda z sąsiadujących ze sobą dwóch sal posiada wspólną łazienkę, do której prowadzą bezpośrednie wejścia. Na ścianach dominują białe płytki cegiełki, kolor akcentowy zastosowany w jednej z sal oraz wydruki na białej flizelinie. Funkcjonalności i klasy dodają umywalki i miski wc firmy Laufen zaprojektowana specjalnie pod potrzeby najmłodszych. Więcej zdjęć >